Contendro II

De opvallende hengst Contendro II (Contender x Reichsgraf x Rasputin) werd na zijn goedkeuring tijdens de Holsteiner Hengstenkeuring in 2003 verkocht naar Nederland.

Condendro II is een volle broer van de veelbelovende sport- en fokhengst Contendro I die in 2001 het verichtingsonderzoek in Adelheidsdorf op zijn naam schreef.

Beiden stammen af van de beroemde stempelhengst Contender (ook de vader van de in Nederland zeer bekende keurhengst Contango) en de merrie Bravo uit de Holsteinerstam 104a. De verervingskracht van moeder Bravo wordt nog eens onderstreept door haar oudste goedgekeurde zoon Caretano Z. Met Jos Lansink won deze te vroeg gestorven Caretino-zoon op 7 jarige leeftijd het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken.

Aan moederszijde voert Contendro II vier maal het bloed van de hoogst aangeschreven sportpaarden leverancier Ramzes X.

Springaanleg ligt eveneens sterk verankert in de familie van Contendro II. Dit wordt bevestigd door een reeks internationale springpaarden uit deze stam waaronder Lemur (Peter Weinberg), Fresko (Gerd Wiltfang), Freeman (Hauke Schmidt), Lorent II (Kurt Jarasinki), Nicolette (Robert Whitaker), Corlanda (Willi Melliger) Lapaz (Emile Hendrix), Athletico (Ludger Beerbaum) Corland (Wout-Jan v.d. Schans), Cajano (Hauke Luther), Celano (Rob Ehrens) en Athlet (Willi Mellinger).

In 2004 heeft Contendro II met zeer veel succes de verrichtingsproef in Adelheidsdorf afgelegd. Van de 32 deelnemers aan deze proef was Contendro II eerste bij het springen met de hoge index van 142.77 en plaatste zich als tweede in het totaalklassement met een index van 132.06. Momenteel loopt Contendro II in Rusland de 1.45m parcoursen!

Horizontale tabbladen

Contendro II ,Csi-3*Warshau Medium tour finale , 145 cm
houdt-mijn-paard-vast