E-Star

Terwijl Big Star (Quick Star x Nimmerdor) zich ontpopt als 1 van de beste paarden ter wereld in het zadel Nick Skelton, is op dinsdag 14 februari 2012 Bigstar zijn zoon E-Star aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. 

Op de na/attestkeuring van het KWPN kwam E-Star (Big Star x Heartbreaker x Pilot) van Stal Everse voor de hengstenkeuringscommissie. De hengst liet zich fantastisch zien en sprong zeer overtuigend, waardoor hij een ticket voor het verrichtingsonderzoek verdiende.

PALMARES

  • 2013 Winner final 4 years class Etten Leur (130 competitors)
  • 2013 Winner final 4 years class Strijen Qualifier for VION
  • 2013 Winner final 4 years class CSI Geesteren (120 competitors)
  • 2013 Winner final 4 years class Rijen
  • 2013 Runner up 4 years old stallion KWPN competition Deurne

Qua pedigree zit het ook wel goed. De hengst is door Mario Everse gefokt uit de familie van het Grand Prix-springpaard Chocola en de 1.40m geklasseerde Toy Story. Moeder Sunrise gaf ook het beloftevolle springpaard Akoezie (v. Burggraaf). “Ik kocht Sunrise destijds speciaal om haar met Big Star te laten dekken”, vertelt Mario Everse over zijn fokproduct die hij gezamenlijk in eigendom heeft met de BWG Stables. De gedachte is om de Bigstar zoon ter dekking te stellen. Rechtstreeks sperma van Bigstar is er niet/ nauwelijks. Dus een unieke kans om de genetische kwaliteit van Bigstar te kunnen gebruiken. 

Horizontale tabbladen

E-star - 2013