Emir R

In het najaarsonderzoek van 2012 heeft deze complete hengst laten zien over veel aanleg als springpaard te beschikken. Iets wat gezien zijn uitstekende afkomst allerminst verrassend is.

Vader Colman is één van de beste vertegenwoordigers van het gewaardeerde Carthago-bloed en ontwikkelt zich tot een topvererver. Goed presterende producten in de topsport zijn Catwalk IV, Cooper, Coulthard en Clearly Zero.

De moeder van Emir R, de elitemerrie B.Termie R 23, is er eentje van de buitenklasse. Zelf toonde ze haar superieure kwaliteiten in de merrietest, waarvoor ze slaagde met 88 punten. Onder Tom Brinkman springt ze inmiddels met succes in de sport onder de naam Bright Termie R. Haar vader Rubert R maakte faam onder Ben Schröder en werd op het hoogste niveau uitgebracht door Peter Charles. Via zijn vader Mermus R is diens moeder Dwermie prestatie dubbel vastgelegd in deze pedigree. Grootmoeder T.Termie 21 is namelijk een halfzus van de hengsten Mermus R en Odermus R en van het internationale springpaard Vainquish (v.Namelus R).

 

Geheel volgens de Stal Roelofs-filosofie voert Emir R van moederszijde tweemaal de succescombinatie Joost x Abgar xx.

Emir R sloot het KWPN-verrichtingsonderzoek af met hoge cijfers, te weten:

Galop 7.5, reflexen 8, techniek 8.5, vermogen 9, rijdbaarheid en instelling 8, aanleg als springpaard 8.5, totaalscore 82.5 punten.

Inmiddels is Emir R zeer succesvol in de sport onder amazone Aniek Diks. Met een 9 voor de aanleg als springpaard en een 8,5 voor de wijze van gaan tussen de hindernissen waren zij de grote winnaar bij de vijfjarigen in de De Wolden Cup-wedstrijd in Staphorst

Horizontale tabbladen

Emir R (Colman x Rubert R) ISAH Cup 5 jarigen
Aniek Diks Emir R v. Colman NIC Assen
Emir R Colman x Rubert R '09
Emir R Colman x Rubert R '09 Sixbar A'dam
houdt-mijn-paard-vast