Carland

Carland (geb. 1999) werd in 2001 goedgekeurd voor de Holsteiner fokkerij op de jaarlijkse hengstenkeuring in Neumünster waar hij opviel door een opvallend mooi type, beste bewegingen en zeer veelbelovende springkwaliteiten. Vader Contender behoort met meer dan veertig goedgekeurde zonen in Holstein, Hannover, Westfalen en Oldenburg tot de meest invloedrijke stempelhengsten binnen de Duitse sportpaardenfokkerij. Carland is gefokt uit Helle III een dochter van de beroemde paardenvererver Landgraf I die we kennen als vader van toppers als Libero H, Taggi, Freestyle,Lucky luke en Larcos. Carland voert via Reichgraf ( Rinaldo ) in de derde generatie nogmaals het bloed van Landgraf I via de merrie Opheila. Carlan’s grootmoeder Charmante kennen we eveneens als de moeder van de goedgekeurde Hengst Seven Valleys (Sir Shostakovich xx).

De moederlijn gaat via de hengsten Reichsgraf en Capitano terug op de merries Inis II ( Roman ) uit de bekende sportstam 308 van Gerd Magens. De succesvolle fokhengst- en CortezI-II (Cor de la Bryère). Salahudine (Sir Shostakovich xx) en Cannonball (Cor de la bryère) gaan eveneens rechtstreeks terug op Inis II. Met name Cortez I behoort tot één van de meest invloedrijke springpaardenleveranciers binnen de Zweedse fokkerij.

Carland werd in maart 2006 eveneens in Zweden goedgekeurd. Tevens is hij in Hannover en Rheinland-Westfalen goedgekeurd. Momenteel presteert Carland uitstekend in het buitenland. Carland wordt succesvol uitgebracht in de 1.50m. rubrieken.

houdt-mijn-paard-vast