Chirlon

De Zweeds gefokte zwarte hengst Chirlon (Ceylon x Kaliber) deed zijn hengstentest in 1993 en scoorde negens en tienen voor het vrijspringen en een negen voor zijn draf! Dressuurruiter Jan Brink trainde Chirlon als jong paard en in 2 dekseizoenen werden 53 nakomelingen geregistreerd waarvan 5 op Grand Prix niveau! Noemenswaardig is dat de  nakomelingen van Chirlon eveneens succesvol zijn in het springen, waaronder La Mer die in Denemarken Grote Prijs liep.

In 1995 werd Chirlon verkocht naar Nederland waar hij door Christiana Appel succesvol opgeleid werd tot de Grand Prix dressuur!

Na zijn sportcarrière in Nederland werd Chirlon terug gekocht door Jan Brink zodat hij ter dekking kan staan op zijn Tullstorp stallencomplex in Zweden. "Ik heb Chirlon teruggekocht om het Ceylonbloed veilig te stellen voor Zweden," aldus Jan Brink. "We hebben zoveel buitenlands bloed in onze paarden tegenwoordig dat er een risico is dat het Zweedse bloed volledig zal verdwijnen."

Jan Brink spreekt vol lof over Chirlon: “hij is één van de meest getalenteerde paarden die ik ooit heb gehad, met een enorm talent voor de verzameling, piaffe, passage en pirouettes.”

Ondanks het weinige aantal nakomelingen van Chirlon doen ze van zich spreken, o.a.

Brixthon, uitgebracht door Jan Brink, Scandinavisch Kampioen, meerdere malen winnaar Intermediair I 

Chiaretto, uitgebracht door Jan Brink in de Grand Prix

Chirocco, Grand Prix

Spartano, Grand Prix

Fairy Tale, ZZspr

Bofey Click, 3* Eventing

Halfbroer Master (v. Ceylon) is goedgekeurd in Finland en heeft meerdere Grand Prix proeven op zijn naam geschreven onder amazone Kyra Kyrklund en behaalde een 5e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen!

De kwaliteit van het sperma van Chirlon is bijzonder goed!

Stokmaat: 
1.68m
Kleur: 
Zwart
Geboortejaar: 
1989