Disconto

Na goedkeuring in Westfalen is de Rheinlander Disconto op jonge leeftijd naar Nederland gehaald waar hij ook werd goedgekeurd bij het NRPS. In Münster-Handorf legde Disconto een uitstekende verrichtingstest af met een goede beoordeling voor zowel de spring- als de dressuuronderdelen. Vervolgens werd Disconto in Nederland uitgebracht in de dressuursport tot de klasse ZZ-licht en in de springsport op Z-niveau. Disconto kreeg een zeer positief afstammelingenrapport waarin de nakomelingen worden gekenmerkt als paarden met veel takt, balans en zelfhouding in beweging, waarbij hij verbetert in zowel type als beweging.Al twee keer is een 3-jarige dochter van Disconto tot Nationaal Kampioen van de rijpaardmerries uitgeroepen. Nakomelingen van Disconto presteren zeer goed in de dressuursport alsmede lopen er een aantal de 1.40 / 1.50 parcoursen.  

Vader Diamantino kennen we ook als de vader van de succesvolle Grand Prix-dressuurhengst Albführen's Dunhill van Francoise Cantamessa. Disconto zelf is gefokt uit de staatspremiemerrie Frühlingssonne, een dochter van de springpaardenvererver Frühlingstraum (v. Frühling) en de staatspremiemerrie Romana (v. Romadour II). Ook de goedgekeurde hengsten Paradiso (v. Pilot) en Frederiko (v. Furioso II) stammen rechtstreeks af van Romana. Uit deze van oorsprong Hannoveraanse familie komen een groot aantal goedgekeurde hengsten waaronder Graditz (v. Gardehusar), Latent (v. Lanthan), Graphitan (v. Graphit), Orlando (v. Orbis xx), Remoir (v. Remus II) en Faveur (v. Florestan I). 

Disconto is in 2007 verkocht naar Amerika. Hij presteert er uitstekend in de Hunter-rubrieken en wordt er tevens ingezet voor de fokkerij. 

Stokmaat: 
1.69m
Kleur: 
Vos
Geboortejaar: 
1992
houdt-mijn-paard-vast