E-Star

Terwijl Big Star (Quick Star x Nimmerdor) zich ontpopt als 1 van de beste paarden ter wereld in het zadel Nick Skelton, is op dinsdag 14 februari 2012 Bigstar zijn zoon E-Star aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. 

Op de na/attestkeuring van het KWPN kwam E-Star (Big Star x Heartbreaker x Pilot) van Stal Everse voor de hengstenkeuringscommissie. De hengst liet zich fantastisch zien en sprong zeer overtuigend, waardoor hij een ticket voor het verrichtingsonderzoek verdiende.

PALMARES

  • 2013 winnaar 4 jarigen klasse Etten Leur (130 deelnemerss)
  • 2013 winnaar 4 jarigen klasse Strijen Qualifier for VION
  • 2013 winnaar 4 jarigen klasse CSI Geesteren (120 deelnemers)
  • 2013 winnaar 4 jarige klasse Rijen
  • 2013 2e 4 jarige KWPN hengstencomperitie KWPN Deurne

Qua pedigree zit het ook wel goed. De hengst is door Mario Everse gefokt uit de familie van het Grand Prix-springpaard Chocola en de 1.40m geklasseerde Toy Story. Moeder Sunrise gaf ook het beloftevolle springpaard Akoezie (v. Burggraaf). “Ik kocht Sunrise destijds speciaal om haar met Big Star te laten dekken”, vertelt Mario Everse over zijn fokproduct die hij gezamenlijk in eigendom heeft met de BWG Stables. De gedachte is om de Bigstar zoon ter dekking te stellen. Rechtstreeks sperma van Bigstar is er niet/ nauwelijks. Dus een unieke kans om de genetische kwaliteit van Bigstar te kunnen gebruiken. 

 

Stokmaat: 
1.67 m
Kleur: 
Zilvergrijs
Geboortejaar: 
2009
houdt-mijn-paard-vast