Fabuleus

Fabuleus is een royaal ontwikkelde, tuigtypisch gebouwde hengst. De hals heeft voldoende lengte en staat er goed op. De hoeven zijn royaal ontwikkeld, het fundament is hard en droog.

De vader van Fabuleus is de Manno-zoon Unieko die zelf als driejarige Kampioen van de hengstenkeuring was. Moeder Tatjana is een dochter van de halfbloed American Saddlebred Marvel. American Saddlebred-bloed is binnen de tuigpaardfokkerij minder prominent aanwezig. Dat is in het kader van bloedspreiding een zeer positief punt van Fabuleus. Van de verschillende hengsten met American Saddlebred-bloed die de fokkerij hebben gediend is de inzet van Marvel het meest geslaagd.

Fabuleus heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed op, hij heeft actie in het voorbeen, het achterbeen word goed gebogen en ondergebracht, de draf heeft veel zweefmoment. Fabuleus wil goed werken en heeft veel looplust. Fabuleus heeft als tuigpaard ruim voldoende tot veel aanleg.

De veulens van Fabuleus zijn goed ontwikkelde, tuigtypische veulens die goed in het rechtshoeksmodel staan. De veulens zetten in draf de hals er zeer goed op en hebben veel ruimte en kracht in beweging.

Fabuleus heeft een uitstekend debuut gemaakt in de sport, hij is winnaar geworden van de zuidelijke enkelspan competitie, hij heeft alle wedstrijden waaraan hij heeft deelgenomen gewonnen. In de hengstencompetitie heeft Fabuleus keer op keer een goede verrichting laten zien.

Stokmaat: 
1.69m
Kleur: 
Vos
Geboortejaar: 
2010