Berlin

De machtige schimmelhengst Berlin heeft veel schoonheid, veel kracht en heel veel atletisch vermogen. Als 20 jarige is het nog een langgelijnde hengst met goede benen en hij bezit nog steeds veel uitstraling. Berlin heeft een mooi oog en fokt ook bewegingen.

Berlin was met Gerco Schröder een openbaring. Wat hebben we genoten van Berlin in de Grand Prix en landenwedstrijden op het hoogste niveau. Echt topresultaten  o.a : Gouden medaille WK Aken met het team, Ned.kampioen 2006, Europees teamgoud in Mannenheim 2007, 1ste Grand Prix La Caruna, 1ste Grand Prix Verona, 2de Super Leage Barcelona, 2deGrand Prix Helsinki en nog vele meer. De moederstam is top, moeder Estia is een opvallend internationaal springpaard. Uit deze stam komen veel internationale zeer goede springpaarden o.a: Crocodile en Feodora.

Berlin is in 2003 goedgekeurd bij het KWPN. Berlin kinderen scoren zeer opvallend in de sport oa:Jos Lansink met Zerlin, winnaar in de Grand Prix in Mechelen. Berlin dochter Zycalin W won onder Patrick Lemmon de grote prijs van Peel & Maas eveneens dat jaar wonnen zij de grote prijs van Neeroeteren. In 2015 won Kristen vander Veen de GP Ocala met Faustino de Tili. Meer dan 10 nakomelingen uit de Z jaargang springen Internationaal 1.45 mtr of hoger, zo ook de IBOB topper Zimba die voorheen onder Charlotte Verhagen en nu met Ruben romp internationaal springt. Enkele van deze goed presterende nakomelingen zijn: Zilverstar T, Glock’s Ambelina JB, Zippit, Zurich Athene en nog vele andere.

Berlin heeft een fokwaarde van 149 punten met een betrouwbaarheid van 91%. Berlin stijgt met stip in de fokkerij. Ook op de keuringen doen de jonge nakomelingen heel goed mee en scoren zeer hoog. Vooral met merries die wat bloed voeren geeft Berlin fantastische producten zowel voor de keuringen als voor de topsport. Berlin maakt het helemaal in de fokkerij. Het karakter is zeer goed en drukt internationaal nadrukkelijk zijn stempel op de springpaardenfokkerij.

In 2014 wordt Berlin Keur verklaard door zijn geweldige foksucces.

 

 

Stokmaat: 
1.74m
Kleur: 
Schimmel
Geboortejaar: 
1994
houdt-mijn-paard-vast