Colandro

Colandro werd in 2004 2e reservekampioen van de Holsteiner hengstenkeuring. Hij was de smaakmaker van de keuring en werd ingeschreven met een 9 voor type en een 9 voor het springen.

Colandro heeft een zeer goede verrichting afgelegd. Hij imponeerde onder het zadel met excellente springmanieren en zeer veel vermogen.

Hij kreeg als cijfers: galop 8, parcoursspringen 8, rittigkeit 8, springtechniek 9 en een 10 voor het vermogen.

Colandro is een goedgekeurde zoon uit de eerste jaargang van de bekende Contender-zoon Contendro I. Op diverse keuringen vallen de kinderen van hem op in zowel springen als exterieur en beweging. Contendro I is gefokt uit de wereldberoemde stam 104a.

Uit deze stam komen o.a. de dekhengsten: Corland, Celano, Caretano, Conteur, Contendro II en Capitano.

De moeder van Colandro is een staatspremiemerrie van de internationale springhengst Calando I. Zij is een halfzus van de Grand Prix-springhengst Locarno (Ellen Whitaker). Calando I vererft zeer goed in de moederlijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn Canturo, Lord Z en de wereldberoemde Carthago Z.

Colandro komt uit de kwaliteitsvolle stam 776. Dit is ook de stam van o.a. de dekhengsten: Highvalley, Koriander, Ramiro, Acorado, Lordanos en Cortino. Ook bracht deze stam vele goede springpaarden voort.

De nakomelingen van Colandro doen enorm van zich spreken met inmiddels tien 1.40, acht 1.45, vijf 1.50/1.55 en vijf 1.60 paarden, meerdere Internationale Eventingpaarden en diverse staatspremie merries & 2e/3e bez. hengsten.

 

Stokmaat: 
1.68m
Kleur: 
Donker Bruin
Geboortejaar: 
2002