Expression

Een mooier GP-debuut had Diederik van Silfhout zich niet kunnen wensen. Met de KWPN-hengst Expression (v Vivaldi) werd hij in Ermelo KNHS Indoorkampioen, na winst in de Grand Prix èn de kür op muziek. 

Expression werd in 2016 Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar en in 2017 in de Lichte Tour. Daar is nu de titel Nederlands Kampioen Grand Prix aan toegevoegd!

Expression laat een zeer goede nafok zien. Ook dit jaar tijdens de HK maakte hij een goede indruk met zijn zonen. Drie van de vijf zijn geselecteerd. ‘Zij vielen stuk voor stuk op met hun lichtvoetige bewegingsvorm’, aldus Rutten.

Samenvattend KWPN verrichtingsrapport: Expression gaf de ruiters een zeer goed gevoel, hij heeft een zeer goede instelling en laat zich zeer goed bewerken. Daarbij heeft Expression veel souplesse en laat hij mooie ruime bergopwaartse bewegingen zien. De extra dressuuraanleg van Expression zit in zijn genen verankerd. Expression’s vader is de succesvolle Lichte Tour dressuurhengst Vivaldi (uitgebracht door Hans Peter Minderhoud). De moeder van Expression, Melody (keur sport-dres pref), was als driejarige Kampioen van Nederland bij het KWPN. Melody is op jonge leeftijd in korte tijd klaargemaakt voor een bijzonder succesvolle Z-dressuurcarrière.  Melody bleek absoluut geschikt voor de hogere dressuursport, maar gezien haar extra dressuurgenen is Melody op jonge leeftijd teruggetrokken uit de sport en volledig ingezet voor de fokkerij.

Expression’s grootvader, Vincent, is Nederlands Kampioen Grand-Prix dressuur geweest onder Annemarie Sanders-Keijzer. 

Stokmaat: 
1.73m
Kleur: 
Bruin
Geboortejaar: 
2009
houdt-mijn-paard-vast