Hitmaker

Hitmaker is een 1.72 metende donkerbruine hengst die in zowel de 1e als ook de 2e en 3e bezichtiging opviel door zijn mooie voorkomen, veel souplesse in beweging en zijn altijd aanwezige front & looplust. Hitmaker werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en hier wist hij op de 3e plaats te eindigen. De jury roemde de hengst om zijn elegantie, kracht, front en een mooie voorbeentechniek. Ook in het werk valt de hengst op middels zijn enorme werklust, mooie front en veel tritt in beweging.

Hitmaker heeft een goede 50 dg test afgelegd waarbij hij opviel door zijn fraaie hengsten opdruk, veel front, een goede werkwilligheid, goede beentechniek en een opvallend krachtige & gedragen galoppade aldus de jury. Als fok- en aanparingsadvies werd genoemd: Hitmaker kan model, maat en formaat toevoegen en het voorbeengebruik verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij. Het bevruchtend vermogen van Hitmaker heeft de hoogst haalbare klassering!

Hitmaker ontving van de KWPN keuringscommissie een uitstekende moederrapportage. Moeder Maduna (1.70 m. Keur, Sport (dres) v. Cabochon) heeft zelf verdienstelijk ZZ-licht gelopen. Uit deze moeder komen zeer goed bewegende dressuurpaarden met maat, veel front en een uitmuntend karakter. De meesten werden dan ook als jong talent al verkocht naar het buitenland en lopen succesvol in de sport, oa Saffierduna (v. Flemmingh) die bij de Young riders deel uitmaakt van het Italiaanse team. Bloedinbreng komt vanuit grootmoeder Catriena, een Preferente Prestatiemerrie van de Engels volbloed Pantheon xx. Catriena bracht 5 dressuurpaarden die allen tussen Z2- & Grand Prix niveau presteren.

Hitmaker wordt momenteel succesvol uitgebracht in de klasse Z1 door zijn vaste amazone Jennifer Sekreve. Trainer Johan Hamminga heeft veel vertrouwen in Hitmaker, die laat zien over veel talent voor de zwaardere oefeningen te beschikken.

Stokmaat: 
1.72m
Kleur: 
Donker Bruin
Geboortejaar: 
2012