King Wiliam

Eindelijk gelukt: een hengst met vers bloed voor de NWR. King William, door Ronald Vrolijken uit Duitsland gehaald, is na een verkort verrichtingsonderzoek ingeschreven als stamboekhengst. De sympathieke D-pony hengst kreeg zowel een 9 voor Karakter alsmede voor Stalgedrag.

Vader van de bruine hengst is een welgevormde ‘kleine’ Engelse Volbloed, Kaiserjager. Hij mat 1.58 m. en nadat de hengst 5 jaar met succes op de renbaan gelopen had werd hij volledig ingezet voor de ponyfokkerij; er werd zo een eigen hengstenlijn vormgegeven met meer dan 20 goedgekeurde zonen, daaronder keuringskampioenen Kentucky, Kaiserstern en Kaiserstolz, de verrichtingskampioenen Kaiserwalzer en King Bjuti, reservekampioen Kaiserstolz, de viervoudige Bundeschampionat deelnemer Kinski WE en de tweede-reservekampioen op de keuring en tweevoudig Bundeschampionat finalist Kennedy WE die tot op het niveau van de dressuurklasse Schwer succesvol was.

King Williams moeder Vaneska is een Welsh B-pony van 1.37 m. en is actief in de springsport. Zij heeft nog een goedgekeurde zoon, de Welsh B-hengst Galileo. Haar moeder Victoria is Elite in Duitsland. Zij is oa moeder van de goedgekeurde hengsten Calenbergs Donnerblitz, Calenbergs Donnerhalle, Wolfs Hamway en Durant. Ze is tevens moeder van de Staatspremiemerrie Verona, en via 2 andere dochters grootmoeder van 3 goedgekeurde hengsten en meerdere sportpony’s.

King William sloot zijn 30-dagentest in Duitsland af met 8,41 gemiddeld en was daarmee 5e van de 23 deelnemende hengsten. Hij ontving negens voor ‘Umganglichkeit’, werkwilligheid en vrijspringen en tijdens zijn examen een 9 voor zijn terreinproef, 9,25 voor vrijspringenen 8,75 voor ‘Rittigkeit’. In Nederland is hij uitgebracht op Z2 niveau FEI.

Stokmaat: 
1.48 m
Kleur: 
Bruin
houdt-mijn-paard-vast