Son de Niro

Son de Niro is een zoon van één van de beroemdste Donnerhall zonen De Niro. De Niro liep als 7 jarige reeds succesvol internationaal Grand Prix dressuur en staat als bewegingsvererver zeer hoog aangeschreven. Hij werd tijdens de Hengstenkeuring te Vechta als algemeen kampioen uitgeroepen. In zijn verrichtingstest scoorde hij met zijn aanleg als dressuurpaard, de basisgangen, en "rittigkeit" veruit de hoogste punten. De Niro heeft inmiddels meer dan 40 goedgekeurde zonen. 

Son de Niros moeder is de inmiddels gestorven keurmerrie Ledensie (v. Balzflug). Zij heeft een prima aanlegtest afgelegd en bracht eveneens de merrie Rhapsodie (volle zus van Son de Niro). Rhapsodie was bijzonder succesvol onder Hennie Vree in de klasse ZZlicht. Grootmoeder, de sterpreferente Densie, is een dochter van de internationale Grand Prix hengst Vincent. Son de Niros overgrootmoeder, de keurpreferente Wensie, liep zelf Z-dressuur en bracht de nationale dressuurpaarden Murdoc (v.Balzflug) en Elmar (v.Zaire). Wensie zelf stamt af van de als dressuurpaarden leverancier bekend staande keurhengst Pretendent. 

Son de Niro viel al op tijdens de Hengstenkeuring 2002, met een schitterend langgelijnd en modern exterieur en met zijn ruime en tactvolle beweging. Tijdens de verrichtingstest maakte hij de hooggespannen verwachtingen helemaal waar en scoorde hij voor zowel stap, draf en galop een acht. Son de Niro liet in het najaar van 2003 een bijzonder goede collectie veulens zien. Citaat KWPN rapportage: "Son de Niro toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, hoogbenige veulens, die goed in het rechthoeksmodel staan en ras hebben. De stap is ruim, zuiver en goed van souplesse. In draf hebben de veulens een goede houding met een goed voorbeengebruik. De galop is ruim voldoende van ruimte, afdruk en houding."

In de Fokwaardenranking van 2010/2011 stond Son de Niro als topaanvoerder in de generatie dressuurhengsten met nakomelingen tussen de 7 en 9 jaar in de dressuursport! 

 

 

Stokmaat: 
1.70m
Kleur: 
Bruin
Geboortejaar: 
1999
houdt-mijn-paard-vast