Zagreb (Querly Elvis)

VDL Groep Zagreb is zowel goedgekeurd bij het KWPN als bij het NRPS. Bovendien is hij ook erkend voor het stamboek Oldenburg International. 

VDL Groep Zagreb is in 2014 verhuisd naar de stallen van Leopold van Asten, na zijn opleiding te hebben genoten bij Stal Eurocommerce. Tot zijn resultaten daar behoorden onder andere een 2e plaats met Wim Schröder in de eindstand van de KWPN Hengstencompetitie 2009/2010 in 's-Hertogenbosch. Daarvoor was hij al winnaar van de kwalificatie-wedstrijd in Roosendaal. In 2011 is Zagreb door Gerco Schröder uitgebracht op de internationale concoursen in met name rubrieken voor 7-jarige paarden. Zij behaalden daarin verschillende prijzen. Vervolgens hebben zij zich verder ontwikkeld op internationaal niveau. Tegenwoordig brengt Leopold de hengst uit op internationale wedstrijden 1m50/1m55.

Zagreb verenigt twee relatief jonge Belgische stammen die zich onderscheiden als uitzonderlijke springdynastiën. Vader Querlybet Hero voert het bloed van drie wereldberoemde stempelhengsten met Baloubet de Rouet, Darco en Chin Chin. Zijn moeder Narcotique de Muze II (v.Darco) maakte internationaal furore met Eric Lamaze. Grootmoeder Qerly Chin (v.Chin Chin) nam deel aan de Wereldbekerfinale met Christophe Barbeau.

Ook Zagreb zelf voert aan moederszijde eersteklas springverervers met Heartbreaker en Fleuri du Manoir. Moeder Unique is een volle zuster van het internationale springpaard Saphir van Nathalie Paillot resp. Emmanuelle Mille. Overgrootmoeder Sissi is eveneens grootmoeder van het bekende internationale springpaard Mic Mac du Dieu Demon (v. Heartbreaker x Pachat II) uitgebracht door Olivier Desutter en Stephanie Dumartin. Mic Mac du Dieu Demon is op haar beurt moeder van het internationale springpaard Panama du Seigneur (v.Darco) die internationaal werd uitgebracht door Delphine Goemaere en van de goedgekeurde SBS hengst Rexar du Houssoit (v.Ksar Sitte) die tegenwoordig onder Amerikaanse vlag loopt. VDL Groep Zagreb is tevens bekend onder de naam Querly Elvis.

Over de nakomelingen van Zagreb die werden gepresenteerd tijdens zijn afstammelingenkeuring 2010 werd als volgt geoordeeld:

"Dit is een collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde hoogbenige veulens die voldoende in het springpaardenmodel zijn gebouwd. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig, goed van ruimte, heeft een goede balans en veel lichaamsgebruik."

 

Stokmaat: 
1.69m
Kleur: 
Bruin
Geboortejaar: 
2004